Dementie in thuissituatie

Wanneer u aanvoelt dat niet alles meer zo gemakkelijk gaat als voorheen of u twijfelt of er sprake is van dementie, neem dan contact op met uw huisarts. De huisarts kan u dan verwijzen naar het Ambulant Geheugen Team (AGT) van Zorggroep Drenthe.

Het AGT bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde (arts), physician assistant, psychologen, een casemanager dementie en wanneer nodig een fysio- of ergotherapeut. Deze specialisten onderzoeken u. Vervolgens wordt in nauwe samenwerking met uw huisarts een advies en zorgbehandelplan opgesteld. Dit wordt uitgebreid met u besproken. U kunt ruim de tijd nemen om uw vragen te stellen. Een verwijzing naar het AGT kan alleen via de huisarts of specialist.

Zorggroep Drenthe participeert in het Netwerk Dementie Drenthe.

Thuis wonen met dementie

Voor zorg en begeleiding bij dementie kunt u, als u dat wenst, thuis blijven wonen. Zorggroep Drenthe heeft verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaars in huis die deskundig zijn op het gebied van dementie. Zij helpen u graag verder!

Meer informatie

Voor meer informatie over dementie in de thuissituatie kunt de folder 'Leven met (beginnende) dementie' lezen. U kunt ook bellen met het Ambulant Geheugen Team via T. 0592-331232 of vul het contactformulier in.