Zorg thuis

Zo lang mogelijk thuis blijven, is wat uzelf het liefst wilt. Echter, er kunnen zich tijdelijk of blijvend situaties voordoen waardoor dit lastig is. Dan is het goed te weten dat u bij Zorggroep Drenthe terecht kunt voor thuiszorg om u te helpen. Soms volstaat hulp in de huishouding, soms is gespecialiseerde zorg nodig. Samen met u overleggen we welke hulp u nodig heeft.

De zorg die wij thuis kunnen bieden bestaat o.a. uit:

In de thuiszorg kent Zorggroep Drenthe geen wachttijden. Dit betekent dat de thuiszorg binnen 24 uur wordt ingezet, meestal op de dag van aanvraag.
Zorggroep Drenthe biedt thuiszorg in de gemeenten; Noordenveld, Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Assen.

Dagbesteding

Voor ouderen die veel alleen thuis zitten, maar wel behoefte hebben aan sociale contacten, heeft Zorggroep Drenthe dagbesteding voor ouderen. Binnen de dagbesteding kunt u terecht voor activiteiten, gezelligheid en extra ondersteuning met de begeleiding en aandacht die er voor nodig is.
Wij bieden dagbesteding van maandag tot en met vrijdag, voor één of meerdere dagen per week in onze verzorgingshuizen de Vijverhof in Assen en Mozaiek in Zuidlaren.

Thuiszorg bij dementie

Ook voor wat betreft zorg en begeleiding bij dementie kunt u, als u dat wenst, thuis blijven wonen. Zorggroep Drenthe heeft verzorgenden, verpleegkundigen en behandelaars in huis die deskundig zijn op het gebied van dementie. Daarbij kiezen we samen voor zorg, die bij uw leven en belevingswereld aansluit.

Zelf thuiszorg inkopen

Het kan zijn dat uw indicatie en/of zorgbudget niet toereikend is om die zorg te ontvangen die u wenst. Naast uw zorgbudget kunt u zoveel zorg bijkopen als u wenst. Ook als u (nog) geen indicatie heeft of niet in aanmerking komt voor een PGB, kunt u thuiszorg inkopen via Zorggroep Drenthe. Wij bespreken uw wensen met u en kijken samen naar de mogelijkheden.

Clientenraad

Iedere locatie van Zorggroep Drenthe heeft een clientenraad. Zij behartigen de belangen van de cliënten binnen de locatie en het thuiszorggebied. Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u de leden van de cliëntenraad altijd aanspreken.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Zorg Thuis, bekijk dan hier de brochure, bel met de afdeling Clientadvisering T. 0592-331232 of vul het contactformulier in.