DEZE

Met een opleiding én baan het nieuwe jaar inluiden

In oktober jl. heeft Zorggroep Drenthe een vacature voor de BBL-opleiding Verzorgende IG opengesteld. Dit traject is in samenwerking met het Drenthe College in Assen. Net als voorgaande jaren was ook deze sollicitatieprocedure weer een groot succes. Met een brievenaantal van circa 130 stond de afdeling Opleidingen en afdeling P&O weer een lastige klus te wachten.

Na de eerste beoordeling van brieven is de afgelopen periode de vervolgprocedure van start gegaan. In de eerste ronde werden de kandidaten in de gelegenheid gesteld zichzelf voor te stellen door middel van een presentatie. Elke kandidaat had de vrijheid deze presentatie naar eigen wens in te vullen. Hij/zij mocht zijn/haar creativiteit hierbij de vrije loop laten! Op basis van deze presentaties is een selectie gemaakt van kandidaten die uitgenodigd werden voor het vervolg; dit keer een sollicitatiegesprek! Met een brede afvaardiging uit de organisatie (waaronder praktijkopleiders, managers en teamleiders) hebben de sollicitatiegesprekken plaatsgevonden. Voor de kandidaten brak vervolgens een week vol spanning aan, wie wordt er definitief geplaatst voor de BBL-opleiding Verzorgende IG…

Voor de feestdagen kregen 25 kandidaten het goede nieuws! Met ingang van februari 2019 starten zij op het Drenthe College in Assen met de BBL-opleiding tot Verzorgende IG. Een nieuwe uitdaging voor iedereen! Een klas met een gemêleerd gezelschap. Van collega’s die al in een andere functie werkzaam zijn binnen Zorggroep Drenthe tot herintreders en zij-instromers.

Aan het begin van het BBL-traject wordt elke leerling geplaatst op een locatie van Zorggroep Drenthe. Met een contract dat bestaat uit 26 uur per week werken de leerlingen 22 uur per week bij Zorggroep Drenthe. De overige vier uur zijn bestemd voor een deel van de studietijd. De verkorte opleiding tot Verzorgende IG duurt 2,5 jaar. Irene Vinke, hoofd P&O bij Zorggroep Drenthe zegt hierover het volgende: ‘Al een aantal jaren merken wij dat het steeds moeilijker wordt om onze vacatures in de zorg ingevuld te krijgen. Mede om die reden hebben wij van 2014 tot 2017 de BBL-opleiding tot Verzorgende IG al samen met het Drenthe college aangeboden. Na een korte pauze hebben wij deze route in september jl. weer opgestart met een groep van 25 leerlingen. Omdat het tekort aan medewerkers eerder zal toenemen dan afnemen starten wij in februari met een tweede groep. Voor deze leerlingen is het daarnaast een mooie kans om te starten in de ouderenzorg’.

Aan het einde van de opleiding biedt Zorggroep Drenthe een baangarantie voor 24 uur per week. Irene: ‘Met deze twee klassen die, als alles voorspoedig verloopt, een half jaar na elkaar hun diploma op zak hebben, staan er 50 nieuwe professionals klaar. Hiermee investeren wij in de toekomst van goede zorg voor onze cliënten.’

 Zorggroep Drenthe is actief in de gemeenten: Noordenveld, Tynaarlo, Assen, Aa en Hunze en Midden-Drenthe. Zorggroep Drenthe beschikt over 8 woon-zorg locaties; De Vijverhof, De Amstel en Messchenstaete in Assen, De Wenning in Rolde, Spectrum in Beilen, De Noorderkroon in Roden, Symphonie in Eelde en Mozaiek in Zuidlaren. Daarnaast levert Zorggroep Drenthe thuiszorg en services om het langer thuis wonen beter mogelijk te maken.

Meer weten over Zorggroep Drenthe, of onze openstaande vacatures bekijken? Ga snel naar www.zorggroepdrenthe.nl